Casper

 

Vrijdag 6 Juli 2018

Hoi, hier C* weer

 

Ik ben de afgelopen weken heel actief geweest.
Ik ben sinds lange tijd weer op vakantie geweest met mijn goede vriend Casper [ja, hij heet toevallig ook Casper!!]
Het was een vakantie in de Noord-Spaanse Pyreneeen.
Casper had z’n racefiets meegenomen maar dat gebied is zo ruig… op veel plekken kon je alleen maar wandelen!
We hebben bijna elke dag gewandeld.
Soms een paar uur, heel afentoe wel 6 uur.
Cas is erg matineus, daar heb ik aan moeten wennen.
Vroeg naar bed, rond half elf/ elf uur & hij wekte me elke dag weer rond half acht/8 uur. (Dan was het nog niet zo warm), begonnen we met een wandeling die Cas steeds had uitgezocht. Maar dan was hij dus al uren wakker; ongelofelijk… Ja ik heb natuurlijk een behoorlijke medicijnen-“cocktail”die me heel slaperig kan maken.
Cas houdt van koken, is ook werkzaam geweest in de horeca, heeft de koksopleiding gedaan.
Dus ik deed de afwas [:-)]
We hebben twaalf dagen vakantie gehad. Heen en terug reizen en een nacht in een hotel en daar in de Pyreneeen dus tien dagen. Het huisje is een natuurhuisje, te vinden op http://www.natuurhuisje.nl
In het huisje was “opgevangen” regenwater, dus geen stromend water, er was een soort compost-
toilet; om jezelf te wassen was er een was-sauna, 2x per week.
Dan gingen Cas en ik naar de sauna & gaven we de mensen van daar<beheerders/ eigenaars…>
die overigens Nederlanders zijn, toevallig, een seintje dat zij de sauna konden betreden zegmaar.
Die mensen zijn heel inspirerend geweest voor mij. Het is een echtpaar met meerdere kinderen, echter alleen hun dochter woont daar ook. Ze wonen een groot deel van het jaar daar & afentoe gaan ze naar Holland. Deventer. Maar Cas en ik hadden eigenlijk veel geluk: ze hebben een tweede huisje voor vakantiegangers maar er was daar geen aanmelding voor, voor de tijd dat wij er waren niet tenminste.
En er mocht in principe geen vlees en vis gegeten worden, maar we hebben enorm gesmokkeld.
Dat hadden ze wel door -denk ik- maar ze lieten er niets van merken.(if my intuition was right).
Naast wat troubles tussen Cas en mij (dat krijg je gauw, vooral wanneer je zo op elkaars lip zit)
was het erg goed toeven.
Op de eerste dag al vertelde ik de vrouw van daar dat ik een psychotische kwetsbaarheid heb en ze was heel begripvol. Een van haar kinderen heeft ook last van het een en ander.
Ze zijn daar erg humoristisch en begripvol. Henk, de man van Aaf(een vrouw dus), is super gedisciplineerd, staat iedere ochtend half zes- zes uur op zonder wekker & gaat dan samen met zijn dochter -die een eigen woonplek heeft daar- op pad, wandelen.

Als Cas en ik gewandeld hadden, gingen we meestal langs Aaf en Henk (En Kaate, hun dochter)<ze hebben ook een klein hondje, [Rocky, als ik me niet vergis], >maar dan vroegen ze wat we hadden gedaan en beleefd, … ik wist dan meestal niks te zeggen… maar gelukkig hadden ze daar ook veel begrip voor.
Op andere momenten had ik veel lol met ze, met Henk apart en weer op andere momenten met Aaf.

*C=Casper. Trouwens: ik hoop op jullie begrip aangaande taalfouten, het ontbreken van trema’s enzovoorts. Ik ga nog uitzoeken, hoe dat op deze laptop moet/ kan. Groeten!!

P.S.: Ik probeer om die discipline en manier van leven ook hier weer voort te zetten. Valt niet mee. Fietsen doe ik veel, ik ga zo vaak mogelijk naar m’n vrijwilligerswerk en ja… het optijd slapen & ontwaken nog niet. Kan beter!! en eten…. Wordt aan gewerkt. Fijn weekend.