Ont-moeten 10-10-2018

Ont-moeten 10-10-2018

De Klankbordgroep GGZ over een ‘beperking’ als leerervaring.

Op 10 oktober organiseert de Klankbordgroep GGZ (Kbg) haar jaarlijks feestje ONT-MOETEN in de bblthk over het onderwerp: een ‘beperking’ als leerervaring.

In de samenleving worden mensen met psychische klachten vaak nog als raar en anders gezien. Er wordt vooral gekeken naar wat ze niet kunnen en er wordt over het hoofd gezien wat van mooie, waardevolle mensen het wel degelijk kunnen zijn. Tijdens ONT-MOETEN vertellen Harold, Ellen, Marga en Dylan over hun ervaringen en wat het hun heeft gebracht:

Harold geeft een presentatie waarin hij laat zien wat hij bedoelt met: Ik ben Harold en niet MBD of mijn diagnoses. “Als ik terug kijk op mijn leven dan is dit het motto van mijn leven. Ik ga op ONT-MOETEN vertellen hoe ik aan dit motto gekomen ben en hoe het verweven is in mijn dagelijks leven.”

Ellen: “Waag het niet om mijn een slachtoffer te noemen of in die hoek neer te zetten. Ik ben geen zondagskind. Dat hoeft ook niet. Ik laat zien wie en wat ik ben. Net als iedereen doe ik het met wat ik op mijn pad tegenkom en wat mij gegeven is. Ik ben een overlever. Mij krijg je niet klein. Ik incasseer, blijf ademen en praten. Ik herrijs.”

Dylan is een gewone jongen van 19 jaar, timmert aan de weg en ontwikkelt zich als ondernemer en coach. “Ik wil mensen laten focussen op de mogelijkheden van autisme. Mijn uitgangspunt is om mensen te helpen om zoveel mogelijk uit hun leven te halen. Door het creëren van een uitzonderlijk leven!”

Marga vind depressief zijn een onderdeel van zichzelf: “Het is lastig en zwaar. En het zijn enge, angstige periodes. Het zijn mijn depressies en ze horen bij mij. Net zoals mijn creativiteit en humor bij mij horen. Zonder de depressies ben ik niet Marga, is mijn standaard antwoord op opmerkingen als ‘wat erg’ of ‘dat moet toch zwaar zijn?’ Natuurlijk heb ik het over mijn eigen depressies. Andere mensen met een depressie kunnen dit anders ervaren”.

De avond wordt opgeluisterd door optredens van 100% Sjoerd.

Ons programma:
19.30 uur Ontvangst met koffie, thee, cake
20.00 uur Welkom en introductie van de avond
20.05 uur Presentatie van Harold
Filmpje van Ellen, Dylan en Marga
20.40 uur Pauze

posters 2018
21.00 uur Harold, Ellen, Dylan en Marga praten met het publiek o.l.v. Sjaak Driessen, directeur bblthk
21.50 uur Afsluiting
22.00 uur Napraten met een sapje en een hapje
22.30 uur De deur van de bblthk sluit aan de buitenkant

Nieuwsgierig? Kom ze ONT-MOETEN op 10-10 in de bblthk.

Ook al begrijp je me niet 2018 fotoook al begrijp je me niet 2018